-->
W.R. Case & Sons Logo

Η W.R. Case & Sons Cutlery Company  είναι μία αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής premium, χειροποίητων μαχαιριών με μακροχρόνια ιστορία. Με έδρα το Μπράντφορντ της Πενσυλβανίας, η Case καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από παραδοσιακά πτυσσόμενα μαχαίρια τσέπης και αθλητικά μαχαίρια σταθερής λεπίδας έως περιορισμένα αναμνηστικά και συλλεκτικά προϊόντα.

Ιστορία

Η πλούσια ιστορία της εταιρείας ξεκίνησε το 1889 όταν τέσσερα αδέλφια - ο William Russell (W.R.), ο Jean, ο John και ο Andrew Case (γνωστοί και ως "The Case Brothers") άρχισαν να κατασκευάζουν μαχαίρια και να τα πωλούν στη Νέα Υόρκη. Ο γιος του W.R., John Russell (Russ) Case, πρώην πωλητής της μάρκας Case Brothers, κυκλοφόρησε το brand W.R. Case & Sons στα τέλη του 20ού αιώνα. Ο πατέρας του Russ ενήργησε ως σύμβουλος του γιου του, βοηθώντας στη σταθεροποίηση των πρώτων οικονομικών της εταιρείας, ενώ παράλληλα έχτισε τη φήμη του ως αξιόπιστος προμηθευτής για μαχαιροπίρουνα υψηλής ποιότητας. Το 1993, η Zippo Manufacturing Company, κατασκευαστής του παγκοσμίου φήμης αντιανεμικού αναπτήρα Zippo® και μια ακόμη οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Μπράντφορντ, δημιούργησαν την W.R. Case & Sons Cutlery Company για να συνεχίσει την κληρονομιά της οικογένειας των Case.

Οι μέθοδοι κατασκευής της εταιρείας και τα πρωτότυπα σχέδια των μαχαιριών έχουν αναγνωριστεί με βραβεία από διεθνείς εμπορικούς οργανισμούς και εκδηλώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές και μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες. Ένα μοναδικό σύστημα χρονολόγησης με σφραγίδα που χρησιμοποιείται από τις πρώτες μέρες της ιστορίας του έχει καταστήσει τη μάρκα Case μία από τις αγαπημένες συλλεκτικές μάρκες του κόσμου.  

Σήμερα

Το Case Collectors Club, με 18.000 ενεργά μέλη, είναι η μεγαλύτερη γνωστή ένωση συλλογής μαχαιριών στον κόσμο. Η αφοσίωση της Case στην ποιότητα είναι εμφανής, χάριν στα 125 ζευγάρια χεριών που χρειάζονται για τη δημιουργία ενός μόνο μαχαιριού. Τα μαχαίρια της Case ξεκινούν με προσεκτικά διαμορφωμένες λαβές κατασκευασμένες από μια μεγάλη γκάμα γνήσιων υλικών, όπως οστά βοοειδών της Βραζιλίας, κέρατο ελαφιού, κέρατο βουβάλου, μαργαριτάρια, εξωτικά ξύλα και πέτρες. Μαζί με τις λάμες από ορείχαλκο, νικέλιο και ασήμι που αναδεικνύουν κάθε μορφή, δημιουργούνται μαχαίρια που δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά μπορούν να αντέξουν στις δοκιμές του χρόνου και της χρήσης.

Τα μαχαίρια Case πωλούνται σε μεγάλο βαθμό μέσω ενός εξουσιοδοτημένου δικτύου αντιπροσώπvn λιανοπωλητών οικιακών ειδών, ειδών εστίασης, καταστημάτων μόδας και αξεσουάρ, καταλόγων λιανικής και άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία W.R. Case & Sons Cutlery Company επισκεφθείτε το caseknives.com.  

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Zippo/Case Museum στο Μπράντφορντ της Πενσυλβανίας, όπου θαυμαστές και συλλέκτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να μάθουν για την πλούσια ιστορία των μαχαιριών Case και των αναπτήρων Zippo.


Ronson/Ronsonol Logos

Η Zippo Manufacturing Company απέκτησε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία από τη Ronson τον Φεβρουάριο του 2010. Η Ronson βρίσκεται στην αγορά των αναπτήρων από το 1913 και προσφέρει μια διαφορετική σειρά αναπτήρων.

Ιστορία

Η εταιρεία Ronson Corporation και αργότερα Ronson Consumer Products Company ιδρύθηκαν από την οικογένεια Aronson. Αρχικά, ο Louis V. Aronson κατείχε και λειτουργούσε την Art Metal Works στο Newark της Νέας Υόρκης, το οποίο άνοιξε το 1886. Η Art Metal Works παρήγαγε διάφορα διακοσμητικά μεταλλικά είδη, όπως βιβλιοστάτες, πρες παπιέ, σετ γραφείου, λαμπτήρες, μινιατούρες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Λόγω της ζήτησης των πελατών, ο Aronson άρχισε να εξερευνά την αγορά της φλόγας και άρχισε να κατασκευάζει αναπτήρες στις αρχές του 1900.

Το 1910 ο Aronson έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα ανάφλεξης που παρήγαγε σπινθήρα με το όνομα "Pist-o-liter" και το 1913 κατασκεύασε έναν αναπτήρα τσέπης με το όνομα "Wonderlite". Το 1928 η Ronson εξασφάλισε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον επαναστατικό αναπτήρα ενιαίας χρήσης «Banjo», ο οποίος προσέφερε τόσο ανάφλεξη όσο και σβήσιμο με μία μόνο κίνηση. Ο κ. Aronson αποφάσισε να επικεντρωθεί στις επιχείρησης αναπτήρων και πούλησε την εταιρεία Art Metal Works. Μέσα στις δεκαετίες, η Ronson Corporation και διάφορες θυγατρικές συνέχισαν να αναπτύσσουν διάφορα στυλ αναπτήρων τσέπης, πολλαπλών χρήσεων και στυλ φακού χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα RONSON, καθώς και υγρά αναπτήρων και αέρια βουτανίου χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα RONSONOL. Επίσης παρήγαγε διάφορα αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των αναπτήρων και πολλών άλλων καταναλωτικών προϊόντων. Στη δεκαετία του 1960 η Ronson Corporation πούλησε τις διεθνείς της δραστηριότητες, αφήνοντας την εταιρεία με δραστηριότητες και πωλήσεις κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Το 2010, η Zippo Manufacturing Company, Bradford, PA, απέκτησε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία από τη Ronson, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων RONSON και RONSONOL και των σχετικών προϊόντων. Η Zippo δεν απέκτησε καμία εταιρεία ή κανένα εταιρικό αρχείο ή υποχρέωση.

Σήμερα

Οι μάρκες RONSON και RONSONOL αποτελούν μέρος της οικογένειας εμπορικών σημάτων της Zippo Manufacturing Company. Η σειρά προϊόντων για τις μάρκες εξακολουθεί να είναι αναπτήρες, καύσιμα και συναφή αξεσουάρ, που διατίθενται στο εμπόριο και πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό σε εμπόρους λιανικής και στο διαδίκτυο.


Northern Lights Logo

Ιστορία

Η Northern Lights,που ιδρύθηκε το 1978, φωτίζει τον κόσμο και ομορφαίνει τα σπίτια με τη ζεστασιά των κεριών για πάνω από 40 χρόνια. Οι ισχυρές της ρίζες στην «τέχνη της κατασκευής κεριών» την έχουν καθιερώσει ως κορυφαίο σχεδιαστή πολυτελών κεριών και χειροποίητων αξεσουάρ. Τα κεριά που δημιουργούνται στο χέρι, είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας εκλεκτά αρώματα και αιθέρια έλαια. Τα μείγματα κεριών περιέχουν κερί σόγιας και άλλα φυσικά κεριά. Τα φυτίλια είναι κατασκευασμένα από φυσικό βαμβάκι. Τα δοχεία προέρχονται από ανανεώσιμες ύλες και έχουν σχεδιαστεί για ανακύκλωση. Αυτός ο συνδυασμός ποιοτικών συστατικών δίνει στα χειροποίητα κεριά της Northern Lights το καθαρό κάψιμο, την εξαιρετική μυρωδιά και συμβάλλει στη μακροχρόνια αξία τους.

Σήμερα

Η Zippo απέκτησε τη Northern Lights τον Ιανουάριο του 2019. Η εταιρεία και οι υπάλληλοί της παραμένουν εγκατεστημένοι στο Wellsville της Νέας Υόρκης.

Για την Zippo, η απόκτηση προσθέτει μια διαφοροποιημένη σειρά προϊόντων, νέα κανάλια διανομής, νέα τεχνογνωσία και εξειδίκευση σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία στην οικογένεια επωνυμιών Zippo.

Αυτή η συνεργασία είχε νόημα για τους ιδρυτές της Northern Lights, Andy και Tina Glanzman, καθώς οι Zippo και Northern Lights μοιράζονται κοινή κουλτούρα, αξίες και θέσεις. Τόσο η Zippo όσο και η Northern Lights είναι περήφανοι αμερικανοί κατασκευαστές που βρίσκονται σε μικρές, ισχυρές κοινότητες στις ΗΠΑ, με μακροχρόνια φήμη για αξιόπιστα και όμορφα κατασκευασμένα προϊόντα.   

Η Zippo αξιοποιεί τα υπάρχοντα διεθνή κανάλια της για να αρχίσει να παγκοσμιοποιεί την ανάπτυξη των προϊόντων της Northern Lights, με την ευκαιρία για επιπλέον επέκταση.