-->

Συντήρηση φιτιλιού σε έναν αναπτήρα Zippo

Αρχικά το νέο φιτίλι είναι λευκό. Με την πάροδο του χρόνου, το φιτίλι θα γίνει μαύρο από τη δημιουργία άνθρακα, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του. Όταν συμβεί αυτό, πρέπει να “κόψετε το φιτίλι”.

1. Χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι, τραβήξτε το φιτίλι απαλά μέχρι να εμφανιστεί το καθαρό μέρος του. Πιάστε το φιτίλι όσο το δυνατόν πιο κάτω για να αποφύγετε να το βγάλετε τελείως.

2. Κόψτε το άκρο στην ίδια ευθεία με την κορυφή της καμινάδας χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι ή κόφτη σύρματος.

   • Συμβουλή: Αυτό πρέπει να γίνεται μία ή δύο φορές το χρόνο. Κάθε φιτίλι είναι σχεδόν 10 εκατοστά σε μήκος. Έτσι μετά από 2-3 κοψίματα, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το φιτίλι. Το φιτίλι πρέπει να αλλάξει εάν ο αναπτήρας δεν ανάβει σωστά ή αν η διαδικασία ανάφλεξης πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές.

  Αντικατάσταση του φιτιλιού στον Zippo σας

  Για να εγκαταστήσετε το φιτίλι σε κανονικό ή Slim αναπτήρα:

  1. Αφαιρέστε όλα τα εξαρτήματα του θαλάμου καυσίμου. Τη βίδα της πέτρας, το μαξιλαράκι, το υλικό συσκευασίας και το παλιό φιτίλι.

   • Συμβουλή: Για να γίνει η ανασυγκρότηση γρηγορότερη και ευκολότερη, τοποθετήστε προσεκτικά το υλικό συσκευασίας με την ίδια ακριβώς σειρά με τη διαδικασία που αφαιρέθηκε. Τα κομμάτια θα ταιριάζουν καλύτερα.

  2. Τοποθετήστε το νέο φιτίλι μέσα από την τρύπα της καμινάδας και λυγίστε το πάνω μέρος του φιτιλιού πάνω από την καμινάδα για να το κρατήσετε στη θέση του κατά τη διάρκεια της επανασυναρμολόγησης.

   • Σημείωση: Σε έναν αναπτήρα πίπας, το κάλυμμα της καμινάδας είναι αφαιρούμενο. Απλά γλιστρήστε με το νύχι σας κάτω από την άκρη σε κάθε άκρο και σηκώστε.

  3. Τοποθετήστε ξανά το υλικό συσκευασίας σε μικρά τεμάχια, διασυνδέοντας το φιτίλι μεταξύ της επένδυσης σε σχήμα “S”.

   • Συμβουλή: Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι το φιτίλι έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με το υλικό συσκευασίας.

  4. Επανατοποθετήστε το μαξιλαράκι επάνω από το σωλήνα της πέτρας και ασφαλίστε το με το ελατήριο της πέτρας όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

   • Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι το υγρό αναπτήρα δεν χύνεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

  5. Κόψτε το φιτίλι στο ύψος της καμινάδας και επανατοποθετήστε την εσωτερική μονάδα στη θήκη.  Χρησιμοποιείτε Γνήσια Φιτίλια, Πέτρες και Υγρό Αναπτήρων Zippo